MAD & Konservering

I Flensborg

Det daglige arbejde:

Som LearningLab i CPL har vi i JAW Flensborg specialiseret os i konservering af fødevarer efter gamle principper, dvs. uden brug af smagsforstærkere, E-numre eller lignende.
Målet er at konservere og arbejde med fødevarer og råvarer på traditionel vis og oplagre de færdige produkter i en særlig proviantkasse.
Produkterne kan eksempelvis være sauerkraut, leverpølse, æblesaft, ketchup, suppe og bouillonpulver. Sammen skal det være et kvalitativt og salgbart byggesæt bestående af morgenmad, frokost, aftensmad samt drikkevarer.
Den daglige forberedelse af morgenmad og frokost til deltagere og medarbejdere er et yderligere produkt. Fremstillingen af disse måltider er tæt forbundet med forarbejdningen af fødevarer og råvarer til langtidsholdbare produkter.

Lidt om Flensborg

Udover den tyske gastronomiske arbejdskultur, skal de unge selvfølgelig også få et indblik i den Nordtyske kultur og historie. På den front har Flensborg særlig meget at byde på. Da Flensborg har været under dansk styre i mange år, finder man her ikke kun tysk kultur, men i høj grad også dansk kultur og historie.